Uwaga !!! Pilnie poszukiwany zawodnik do klubu Ipswich Witches ( 2 league, group 1 ) !!! Jesteśmy zgraną ekipą, obecną na meczach, i chcącą walczyć o najwyższe cele. Zawodniku jeżeli jesteś zainteresowany dołączeniem do nas, zachęcam do złożenia podania !!! https://www.speedwayhero.com/klub-1026
czołem!
W związku z tym, że ostatnie zmiany w silniku spowodowały ogromne obruszenie w społeczeństwie SH wychodzę z inicjatywą przegadania potrzeby i kierunku kolejnych.
Ja mam następujące odczucia: wielu z Was zgłaszało, że specjalizacja to aspekt, który psuje dużo nerwów graczom, ponieważ zdaje się nie do przeskoczenia. Zapraszam więc do dyskusji, co możemy zrobić by poprawić ten obszar silnika meczowego?
moje propozycje:
a) zmniejszyć wpływ specjalizacji (co dla mnie jest bezcelowe bo uważam że wpływ specki jest optymalny jeśli chodzi o wartość)
b) wzmocnić speckę pośrednią, czyli tą średnią w danych warunkach.
c) wzmocnić znacznie wpływ skilla torowego głównego. Dzięki temu technik z bardzo dużą techniką startu jest minimum równy startowcowi na twardej.
d) zależność między pogodą a specką na równi wartością ze specjalizacją.
Może Wy macie jakieś propozycje ? zapraszam do dyskusji
Skoro tak duże znaczenie mają pogodowe skile (a bo niby dlaczego tylko dodatek ma być do torowych) proponuję wprowadzić również do opcji tuningi W, K i R w zależności kto na jakim poziomie ma tunera będzie sobie wybierał
Czy w związku z wielkim zamieszaniem wprowadzenia MINIMALNYCH zmian Adnimi by gra była sprawiedliwa (i nie nagradzała tych nie kumatych do tej pory którzy dostali prezent - patent na wygrywanie) dadzą możliwość wyboru skila
Oczywiście wybór byłby d obecnej sumy na dzień wprowadzenia tej opcji
Wniosek (pytanie) argumentuje tym, iż gra ma być SPRAWIEDLIWA i dawać możliwość wygrywania każdemu, a nie tylko tym od pogody.
W czym problem nad wprowadzeniem takiej opcji? Jedynej sprawiedliwej w związku z tym zamieszaniem.
Zepsuliście grę to ją naprawcie chociaż trochę
Mam dla Adminów pewną propozycję, w związku z obecnym silnikiem gry i "minimalnymi zmianami". Proponuję równie "minimalne usprawnienie". Mianowicie chodzi o opcję: rezygnacja z występu w zawodach. Zawodnik rezygnuje z występu w zawodach, bez konsekwencji, a za niego jedzie BOT. Koleś nie dojedzie bo taksówka miała awarię w drodze na stadion, zaspał na samolot, nie przeszedł testów AN jak kiedyś DW, ma kwarantannę bo COVID itp. itd. To byłaby kolejna minimalna korekta, ale daje opcję wyboru tym 10 osobom, którym nie podobają się ostatnie zmiany. Myślę, że te 10 osób to żaden problem dla gry w kontekście konkretnych zawodów czy całego sezonu. Taka rekomprensata dla niezadowolonych z reformy silnika Chyba że obawiacie się, że nie 10, a ponad 100 osób jest niezadowolonych. BOTY w SGP czy DPŚ to faktycznie byłby przypał
1. Pogoda powinna się zmieniać również z soboty na niedzielę (od kiedy w weekend pogoda ma wolne?)
2. Zmiana pogody w zawodach powinna mieć wpływ na zmianę nawierzchni toru. Moim zdaniem to urozmaici zawody
Długo i cierpliwie obserwowałem zmiany zachodzące w SPS i ogłoszenia o dopracowanym silniku w SH.
Po dwóch sezonach nastąpiła "drobna" korekta która wywróciła podział sił w grze.
Nie wiem co to miało na celu, być może zarządzający wzięli pomysły od rządzących i postanowili pomóc tym którym z jakiegoś powodu nie chciało się lub nie udało ogarnąć silnika meczowego. A że wygrywających jest zdecydowanie mniej to i "pieniaczy" będzie mniej.
Jeśli to co się stało jest drobna korektą to chyba mamy odmienne znaczenie tych słów.
Dla przykładu kolega z drużyny który był wolniejszy na danym torze i pogodzie o ok 0,6 sec po drobnych korektach mając tyle samo formy jest szybszy o ok 0,2 sec. Drobne korekty w tym wypadku wyniosły ok 0,8 sec.
Brawo
Przy takim tempie zmian planowanie treningu w SH mija się z celem bo za 2 sezony będzie znów "drobna korekta" i będziemy rzeźbić od nowa.
Formuła 1 gdy chciała wykonać zmiany by dać szansę słabszym to wprowadzała zmiany delikatnie sezon po sezonie.
Hattrick wykonał to samo by osłabić znaczenie pomocy.
Dlaczego tak nie jest robione w SH mając doświadczenie z niepowodzeń w SPS.
Zamiast wykonać kosmetyczne zmiany z sezonu na sezon będzie teraz tak że ci co wygrywali będą bronić się przed spadkiem. Brawo team tak dalej. A nie będzie miał kto grać w tą grę.
Czy możliwe jest dodanie informacji o postępie osiągnięcia? Na przykład mam 3 poziom Kolekcjonera Kompletów i chciałbym wiedzieć jak dużo mi brakuej do poziomu 4. A jeśli to nie możliwe to może chociaż data kiedy 3 poziom osiągnąłem, żebym mógł sam policzyć ile od tego czasu kompletów zdobyłem.