Błąd pogody w zawodach ZK - Wersja do druku +- SpeedwayHero - forum (https://speedwayhero.com/forum) +-- Dział: Forum Główne (https://speedwayhero.com/forum/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Archiwum (https://speedwayhero.com/forum/forumdisplay.php?fid=53) +--- Wątek: Błąd pogody w zawodach ZK (/showthread.php?tid=273) |
RE: Błąd pogody w zawodach ZK - GM_Kabat - 11-01-2021 @monti, ale ja myślę, że @Forg1v zwrócił bardziej uwagę na nietypową sytuację, którą faktycznie musimy sprawdzić i wyjaśnić, niż chce obecnie dyskutować o nawierzchni na konkretne zawody. RE: Błąd pogody w zawodach ZK - Forg1v - 11-01-2021 (11-01-2021, 10:59)GM_Kabat napisał(a): Tutaj będzie musiał się Kuba wypowiedzieć, bo nie wiem kiedy było losowanie i nie pamiętam też założeń - czy w momencie losowania diagram musi być na środku, czy także jest losowo ustawiany. Uważam, że warto byłoby zdefiniować założenia i opisać w faq, naturalnym wydaje się by w momencie losowania diagram był na środku, a nie np. od razu na skraju. RE: Błąd pogody w zawodach ZK - monti - 11-01-2021 W FAQ na ten moment o losowaniu nawierzchni nic nie ma - to prawda. Niech Kuba po prostu napisze kiedy to losowanie miało miejsce. RE: Błąd pogody w zawodach ZK - GM_Kabat - 11-01-2021 Sprawa się wyjaśniła - zawody były utworzone dzisiaj i tak jak przypuszczałem, pogoda jest czysto losowa, więc takie wychylenie w dniu utworzenia zawodów jest jak najbardziej możliwe i poprawne. ![]() RE: Błąd pogody w zawodach ZK - Forg1v - 12-01-2021 (11-01-2021, 22:56)GM_Kabat napisał(a): Sprawa się wyjaśniła - zawody były utworzone dzisiaj i tak jak przypuszczałem, pogoda jest czysto losowa, więc takie wychylenie w dniu utworzenia zawodów jest jak najbardziej możliwe i poprawne. Znajdzie się gdzieś taka informacja w faq, że pogoda do zawodów indy podczas ich wylosowania jest czysto losowa, tzn. może być na każdym ze wskaźników? RE: Błąd pogody w zawodach ZK - GM_Kabat - 13-01-2021 To już robota dla Arka, ale mam mieszane uczucia i on pewnie podobnie, bo znam jego podejście - skoro nigdzie nie jest wpisane, że jest zawsze na środku to znaczy, że nie musi tam być. ![]() RE: Błąd pogody w zawodach ZK - Forg1v - 13-01-2021 (13-01-2021, 02:10)GM_Kabat napisał(a): To już robota dla Arka, ale mam mieszane uczucia i on pewnie podobnie, bo znam jego podejście - skoro nigdzie nie jest wpisane, że jest zawsze na środku to znaczy, że nie musi tam być. Tak samo jak jest sens potem rozprawiania się z tym samym zgłoszonym błędem znalezionym przez inne osoby? ![]() RE: Błąd pogody w zawodach ZK - GM_Kabat - 13-01-2021 ![]() Jest to argument solidny... chyba będę musiał Arka przekonać, że warto to wpisać. ![]() RE: Błąd pogody w zawodach ZK - GM_Arek - 17-01-2021 dopisane do faq. ale.. skoro w faq nie ma, że jest to kompletnie losowe, to dlaczego uznajecie że jest odwrotnie i zgłaszacie jako błąd, skoro w FAQ nie ma o tym ani słowa, więc jaką macie podstawę by zgłosić to jako błąd? ![]() RE: Błąd pogody w zawodach ZK - Forg1v - 17-01-2021 (17-01-2021, 14:41)GM_Arek napisał(a): dopisane do faq. Arek pamiętam za czasów Sps jak byłeś fanem odsyłania ludzi do FAQ, gdy ktoś zapytał/zgłosił coś co było poruszone w FAQ. Uważam, że to informacja warta wpisania, ja osobiście byłem przekonany, że przy losowaniu wskaźnik jest zawsze na środku, ponieważ jak pamiętam jak w Sps sprawdzałem nawierzchnię po losowaniu to zawsze wskaźnik był na środku, stąd też moje zgłoszenie. Dodatkowo też za zgłoszeniem przemawiała nielogiczna sytuacja, wskaźnik na skraju przy sprzyjającej pogodzie i też to, że Kuba jednak częściej jest aktywny w dziale "Błędy" aniżeli w pozostałych ![]() |