Czerwoni dostali ciekawą korespondencję od DANTESA podobno dotyczącą nieuczciwych graczy tak to pisał w wątku Maliny https://speedwayhero.com/forum/showthread.php?tid=234 cytuję: Na koniec dodam, że przejrzałem messengera od syna i widzę, że te osoby, które tutaj krzyczą „łapać złodzieja” też mają wiele na sumieniu. Niektórzy z nich przejeli konta po starszym bracie w SpSie, mieli też multikonta w SpSie i dogadywali się w SH w IMK jaką taktykę wybrać na przeciwnika, kiedy jeden z nich nie miał już szans być w pierwszej trójce (jeśli Admini będą zainteresowani, to służę screenami)
Bardzo proszę o upublicznienie tego, a nie napisanie ( o ile w ogóle byście napisali) że wszystko jest OK i każdy jest czysty !
Chcemy się zapoznać z tymi materiałami bo nie każdemu się uśmiecha grać z oszustami a z doświadczenia w SPSie wiemy, że jeźdizli różni gracze którzy kariery w grze nie powinni kontynuować
Witam,
Obecny lider rozgrywek 1 ligi angielskiej poszukuje gracza który do końca sezonu wspomoże nas w walce o awans. Kontakt w grze https://www.speedwayhero.com/profil
Witam,
Czuję wewnętrzną potrzebę, aby opowiedzieć Wam historię pewnej gry - gry która miała ambitnych, zaangażowanych i kreatywnych twórców. Pomysł na grę był strzałem w 10, jednak okazało się że jest w niej sporo niedopracowanych obszarów, które wymagają poprawki.
Wprowadzenie do MULTIKONT :>
Zacznę od tego że w FAQ wyraźnie pisze, że wszelkie multikonta są zabronione. Określa to także jednoznacznie regulamin. Mimo tych reguł multikonta wciąż są tu na porządku dziennym (o czym ordynarnie napisał nam już dawno Maveral na forum SPS) i tak naprawdę walka z nimi jest praktycznie do dziś zerowa. Skąd wnioski?
O Edmundzie, dantesie czy jak mu tam pisałem adminom już po 3 kolejkach gry. Miałem screena z rozmowy, w której wprost mówi, że korzysta z jego konta (screen w zał.). Efekt był taki że admini nie chcieli nawet tego screena zobaczyć, za to odpisali że w IP jest wszystko w porządku. Serio? W IP? To właśnie tak sprawdzacie wszystkie MULTIKONTA?
[attachment=52][attachment=53]
Na rzeczonego gracza zbierałem jednak materiał, bo widziałem że ewidentnie sobie pomaga w zawodach indywidualnych. W jaki sposób? Edmund nie tylko nie wygrał żadnego biegu z dantesem w walce o indywidualne puchary, ale zabierał też punkty głównym konkurentom dantesa, często notując w tych biegach swoje najlepsze czasy dnia (screeny w zał.). Przypadek? Myślę, że fakt iż zainteresowany usunął swoje konto mówi sam za siebie.
[attachment=54]
Nie mam gracza w drużynie? Trudno, wole jechać już w 5 osób niż z oszustem. Mam tylko nadzieje że temat nie zostanie zamieciony pod dywan, bo nie wyobrażam sobie by Edmund nie dostał bana.
Chciałbym jeszcze skierować pytanie do ludzi, którzy przyjęli tu na forum postawę broniącą oszustów, przyzwalającą na oszustwa. Czy gra na nierównych zasadach sprawia Wam przyjemność? Czy nie denerwuje Was fakt, że jesteście ordynarnie na każdym kroku "dymani"?
Na koniec jeszcze chcę zgłosić adminom pewną propozycję do rozważenia. Myślę, że multikont możnaby z powodzeniem uniknąć, jeśli rejestrację trzebaby było przeprowadzić z potwierdzeniem tożsamości itp., tak jak się to odbywa na jakichś bukmacherkach czy innych stronkach. Wiem, że to pewnie kwestia niełatwa do zrealizowania, ale uważam, że byłaby skuteczna. To tylko luźny pomysł żeby zorganizować coś tego typu, bo niestety, ale weryfikacja po IP jest co najwyżej śmieszna.
Przez ostatnie kilkanaście dni z kilkoma pewnymi graczami skupiliśmy się na obserwacji dwóch kont (wymienione poniżej). Nie wiemy jak nazywa się ten gracz, więc posłużę się nazwą „Pan X”
ar2d2 (ID gracza: 335, SpS ID: 12941) artion (ID gracza: 65, SpS ID: 6157)
Wszystko zaczęło się od tego, że nick „artion” kojarzony był z grą już w SpS. Po samym starcie gry dodał post na forum w dziale „Konta rodzinne” w sprawie drugiego konta „ar2d2”. Uwzględnił w nim, iż rzekomo jest to jego syn.
[attachment=49] SKRIN
Pan X z konta „ar2d2” pisał na czacie klubowym w byłej drużynie, że to konto jest przejęte po jakimś znajomym. Nie posiadam teraz źródła, ponieważ w tamtej drużynie pojawiło się tyle wiadomości na czacie, aż jego wiadomości zniknęły. (Nie ma możliwości przewinięcia na sam początek). Jedynie admini mogą sprawdzić to w „systemie”.
Pierwsze pytanie jakie się nasuwa - Dlaczego na samym początku gry ktoś przejmuje po kimś konto? Przecież skille z SpS nie zostały przeniesione, więc nie ma z tego powodu żadnego handi. Była możliwość założenia przecież nowego konta z własną, nową nazwą
Po drugie. Logowania do gry na tych dwóch kontach są zawsze w podobnej rozbieżności czasowej.
Po trzecie. Uważamy, że Pan X rozpoczął sobie przygodę z SH na dwóch kontach, aby w razie czego porzucić to gorsze, gdzie rozłożył źle skille. Dziwną sprawą jest to, iż gdy w Ekstralidze PL, a dokładnie w plusikach pojawiło się wolne miejsce od razu tam wskoczył. Miał dostęp do czatu drużynowego mógł wyciągnąć z niego jakieś wnioski, jak gracze w czołówce jadą taktycznie i na jakich silnikach. W Angielskiej oraz Szwedzkiej również.
Aż nagle 4 grudnia Pan X z konta „ar2d2” opuszcza wszystkie swoje drużyny bez słowa. Co ciekawe nie porzucił gry, ponieważ po dziś dzień się tam loguje, startuje w zawodach indywidualnych, gdzie również udziela się na czatach zawodów
Napisałem do Pana X, że pojawi się wątek o nim na forum na co odpisał: „Pocałuj mnie w dupę ... zadbaj o swoje życie ..
a jeśli nie masz co robić to podrab sie po jajach.
Moje konto powinno cie gówno interesować.
Pisz sobie co chcesz ja mam wyjebane na forum i na administracja czlowieku
Nie widzisz ze nie gram od 3 tygodni? Spierdlalaj”
oraz po chwili dopisał:
„Jesteś tajniakiem czy co? pierdol się głuptasie i mówię ci pisz co chcesz, gówno mnie to interesuje i wyjebane mam kurwa co tam piszesz. a administratorzy jak zaczyną mnie szanować, zacznę ich szanować. naura”
[attachment=47] SKRIN [attachment=48] SKRIN
PS. Bardzo proszę sprawdzić te konta jak najszybciej
PS2. Przepraszam za jakieś literówki jeżeli się pojawiły czy brak interpunkcji w którymś momencie, jednakże pisałem ten wątek na telefonie i bardzo ciężko edytować tak obszerną treść, ponieważ jeden klik i zniknąć może wszystko. Pozdrawiam
Witam, dla kolegi pytam. Chodzi o losowanie BK w Polsce. Zasady z tego co widzę są takie, że najlepszych 8 przechodzi dalej. Ci co przeszli dalej jak rozumiem powinni być umieszczani w grupie 1.
Jeden z zawodników natomiast mimo zajęcia 8 miejsca w 3 rundzie, w 4 rundzie jedzie w grupie 2.
Czy wszystko jest ok?
Chciałbym się dowiedzieć dlaczego nie jest płacone za punkty w barażach.Czy baraże o awans lub spadek to jakaś kara. Jeżeli nie jest płacone to też nie powinien zużywać się sprzęt .Nie wiem czy chcecie żeby ta gra była bardziej realna czy fantazja przecież w normalnym żużlu nie ma czegoś takiego że w barażach nie płacą za punkty.Pozdrawiam